Ce este asigurarea de calatorie?

Asigurarea de calatorie este o polita facultativa care va scuteste de plata unor servicii care pot surveni pe perioada unei deplasari in strainatate, fie ca se desfasoara pe termen scurt in vacanta sau pe termen lung (ex: studii, competitii, munca in deplasare).

Care sunt riscurile pe care polita de calatorie le poate acoperi?

Pierderea zborului, anularea calatoriei (STORNO pentru biletele de avion), pierderea bagajului, pierderea actelor, furt, spitalizare, urgente medicale, accidente, repatriere, sporturi extreme sau recreationale.

cumpara online polita pentru calatorii in afara tarii

Cat costa o asigurare de vacanta?

Pretul unei asigurari care acopera riscurile pe care le poti intampina in calatoria de vacanta este influentat de teritoriul asigurat (ex: Turcia, Europa) si de perioada sederii.

asigurare online pentru calatorii in afara tarii

Care este perioada maxima de valabilitate a politei de calatorie in strainatate?

Polita de calatorie in afata tarii poate avea valabilitatea, in functie de pachetul pentru care optati, 1 an sau poate fi valabila doar in perioada selectata pentru vacanta.

Care este diferenta dintre cardul european de sanatate si asigurarea de calatorie?

Asigurarea de calatorie va protejeaza pe toata perioada calatorie, iar cardul european de sanatate va ajuta daca problema medicala nu poate fi amanata pana la intoarcerea in tara natala.

Evenimentele medicale petrecute in Romania nu sunt acoperite de contractul de asigurare pentru calatorii in strainatate.

Cand incepe acoperirea politei de calatorie in afara granitelor Romaniei?

Dupa ce ati achitat integral plata pentru intocmirea politei de calatorie, ea devine valabila la data mentionata in document, dupa ce ati parasit teritoriul Romaniei.

In cazul in care polita pentru calatorie este intocmita in ziua in care urmeaza sa plecati, va devini valabila dupa 2-4 ore de la eliberarea documentului.

Polita de calatorie poate fi cumparata si daca nu va aflati in Romania sau poate fi extinsa chiar daca va aflati in calatorie, insa va deveni valabila dupa 7 zile calendaristice de la data achizitionarii. Ne puteti contacta pentru a va prezenta toate detalii, in functie de pachetul sau asiguratorul pentru care optati.

Valabilitatea politei este incheiata la ora 24:00 a ultimei zile inscrise in document sau cand suma daunelor produse echivaleaza suma asigurata.

Cand plecati in calatorie este util sa cunoasteti numarul politei de asigurare si numarul de telefon pe care trebuie sa il apelati in cazul unui eveniment asigurat, daca nu aveti la indemana asigurarea de calatorie.

Ce ai de facut in cazul in care se intampla cu accident acoperit de riscurile politei de vacanta?

In cazul in care se intampla un eveniment asigurat de polita de calatorie in afara tarii, sunati in maxim 48 de ore de la producerea evenimentului la numarul de telefon indicat in polita pentru a anunta, urmariti pasii indicati si pastrati toate documentele care atesta cheltuielile survenite.